Середа
22.05.2019
11:51
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Рибництво,література по рибоведенні,статті
Головна Реєстрація Вхід
Каталог статей »
Меню сайту

Вхід на сайт

Категорії розділу
Статті по рибоведенні [6]
Транспортування живої риби [0]
Посадка живої риби в водойму [0]
Основи товарознавства( всім рекомендую) [3]
Вирощування риби в басейнах [1]
Вирощування риби в УЗВ [1]
Створення рибної ферми [1]
Харчування риби [1]
Ставки [1]

Пошук по сайту

Головна » Статті » Вирощування риби в басейнах

Вирощування риби в басейнах
ирощувати рибу можна не тільки в ставках або садках, але і басейнах. Басейни можуть бути дерев'яними, металевими, з скловолокна, пластмаси, бетонними і земляними. Бетонні та земляні басейнових господарства можуть бути створені на березі водойм-охолоджувачів або скидних каналів ГРЕС, АЕС. Басейни можуть бути на відкритому повітрі або під дахом. Вони можуть мати різну форму: круглу, квадратну, витягнуту прямокутну. Остання, характерна для земляних і бетонних басейнів. Існують басейни вертикального типу (силоси). У них, щоправда, менш ефективно вирощувати осетрових, беруть корм з дна і не використовують всі водне простір. У басейнах вирощують рибу при високій щільності посадки і годівлі повноцінними гранульованим комбікормами. 

В порівнянні з Садковим вирощуванням басейнове рибництво має як переваги, так і недоліки. До переваг можна віднести більш високу керованість умовами утримання риби. У басейнах можна змінювати проточною, створювати сприятливий температурний і гідрохімічний режим. У басейнах можна вирощувати рибу цілий рік, особливо якщо вони під дахом. 

У басейновому господарстві можлива повна механізація та автоматизація всіх процесів. До недоліків можна віднести те, що водопостачання басейнів здійснюється механічно за допомогою насосів. Отже, необхідна насосна станція. Воду з басейнів потрібно очищати, значить повинні бути споруди для очищення води. Все це здорожує продукцію. Собівартість вирощеної в басейнових господарствах риби вище, ніж навіть в Садковий приблизно в 1,5 рази, не кажучи вже про ставкової рибі. 

Тому в басейнах потрібно вирощувати дорогу делікатесну рибу: осетрових, лососевих. Щільності посадки всіх видів риб розраховують таким чином, щоб у залежності від інтенсивності водообміну і ступеня очищення води рибопродуктівность складала від 20 до 100 і більше кг з 1 м ³ або 1 м ² для осетрових риб. Для прикладу можна навести нормативні щільності посадки для коропа. Молодь масою до 50 г вирощують у пластикових басейнах площею 1 - 4 м ². 

Водообміну має здійснюватися за 15 - 20 хвилин при вирощуванні молоді до 1 року і за 20 - 30 хвилин при вирощуванні від 1 до 50 м. Товщина шару води в басейнах для личинок масою 15 мг повинна бути 20 - 30 см, для 50 мг - 30 см., Для малюків до 1 г - 50 см і для сеголеток до 50 г - 1 м. Щільність посадки личинок до 15 мг - 100 тис. / М ³, до 50 мг - 50 тис. / М ³, до 1 г - 25 тис. / м ³ і від 1 до 50 г - 1 тис. / М ³. Виживаність личинок масою до 15 мг становить 80%, до 50 мг - 70%, до 1 г - 85% і до 50 г - 95%. Тривалість подращіванія до 15 мг становить 6 - 7 діб., Від 15 до 50 мг - 7 - 8 діб, від 50 до 300 мг - 15 діб., Від 300 мг до 1 г - 15 діб. і від 1 г до 50 г - 90 - 120 діб. 

Товарного коропа вирощують у прямокутних басейнах площею від 10 до 200 тис. / М ³ при глибині води не менше 1 м. Питома витрата води на 1 кг риби становить 0,04 л / с при масі риби 100 г, 0,03 л с - при 300 г і 0,02 л з - за 500 г. Повний водообміну в басейнах повинен здійснюватися за 15 - 20 хв. Щільність посадки годовіков масою 50 г повинна бути 250 - 300 прим. / М ³. Вихід - 90%. Середня маса товарної риби повинна складати 500 г. 

Таким чином, кінцева рибопродукція становить від 112 до 135 кг / м ³. Наведені нормативи можуть служити орієнтиром для визначення щільностей вирощування для інших видів риб, виходячи з конкретних умов басейнового господарства і потреб, перш за все в кисні, цих видів.

Категорія: Вирощування риби в басейнах | Додав: Guerreros (02.05.2009)
Переглядів: 14487 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 3.6/5 |
Всього коментарів: 2
2 На підставі викладених документів прийняті наступні норматив  
№ Назво норми Одиниці виміру Кількість
Утримання плідників на теплій воді
1 Середня маса плідників Кг 3
2 Щорічний приріст Кг 0,8-1,0
3 Середня тривалість використання плідників в рік Раз 3-4
4 Доступний щорічний відхід із кожної вікової групи:
-За період утримання
-Після ін’єкцій і взяття статевих продуктів % -----

5
10
5 Резерв плідників % 100
6 Співвідношення самців і самок Особи 1:1
7 Щільність посадки Кг/м3 30
8 Температура води 0С +22
9 Водообмін в басейнах Год 1
10 Рецепт корму Марка РГМ-8В
11 Добовий раціон годівлі у % до маси тіла % 1,3
12 Освітлення Люкс 200
13 Вміст кисню в басейнах Мг/л 4-8
14 Режим годівлі Раз/добу 5-8
15 Якість води По ОСТ 15-288-83
Утримання плідників в термокамері
1 Щільність посадки Кг/м3 30
2 Тривалість утримання Доба 45-60
Період пониженої температури від 22 0С до 10 15 0С 10-15
При температурі 10-15 0С 20
Період підвищення температури від 10-15 0С до 2 0С 15-25
3 Водообмін Год 1
4 Годівля не проводитися
Отримання та інкубація ікри, витримування личинок
1 Температура води для плідників 0С +22
Для інкубації +19 +21
Для личинок +26+28
2 Витрата води при витримуванні плідників на 1 кг маси тіла л/с 0,02
3 Тривалість утримування самок і самців до взяття статевих продуктів Доба 2
4 Дозрівання плідників після ін’єкції % 50
5 Середня робоча плодючість однієї самки Тис шт. 250
6 Витрата води на один апарат «Вейса» л/с 0,05
7 Тривалість інкубації при температурі 22 0С Сутки 2,5-3
8 Виживання ікри під час інкубації % 75
9 Виживання витриманих личинок % 70
10 Освітлення (24 год) Люкс 200
11 Якість води По ОСТ 15-282-83
Підрощування личинок
1 Початкова маса Гр. 0,001
2 Кінцева маса Гр. 0,05
3 Тривалість вирощування Доба 15
4 Виживання % 68
5 Температура води 0С +28
6 Ідеальна витрата води на 1 кг риби в кінці вирощування Л/с 0,5
7 Глибина води при підрощуванні М 0,3
8 Вид корму Марка Стартовий корм
9 Щільність посадка Тис шт./м2 20
10 Частота годівлі на добу Раз 24
11 Освітлення (24 год) Люкс 500
Вирощування мальків
1 Початкова маса Гр. 0,05
2 Кінцева маса Гр. 1,0
3 Тривалість вирощування Доба 20
4 Виживання % 65
5 Температура води 0С +28
6 Ідеальна витрата води на 1 кг риби в кінці вирощування Л/с 0,5
7. Щільність посадка Тис шт./м2 5,2
8 Глибина води у лотку М 0,3
9 Частота годівлі на добу Раз 20
10 Вид корму Марка РК-С
11 Освітлення (20 год) Люкс 500
12 Якість води По ОСТ 15-282-83 -----
Вирощування молоді до 50 гр
1 Початкова маса Гр. 1
5 Кінцева маса Гр. 50
3 Тривалість вирощування Доба 105
4 Виживання молоді масою:
7гр
24гр
50гр %
92
94
95
5 Температура води 0С +25
6 Проточність: (водообмін) Від 1 до 7 г Год 2
Від 7 до 24 г 2
Від 24 до 50 г 1
7 Вид корму марка РК-С, РГМ-5В
8 Частота годівлі Від 1 до 7 г Раз на добу 20
Від 7 до 24 г 15
Від 24 до 50 г 12
9 Освітлення (20 год) Люкс 200
10 Якість води
pH О. е 6,5-7,5
БПК 5 Мг О2/л 3-10
Перманентна окисненість Мг О2/л До 10
Нітрити Мг/л До 0,5
Нітрати Мг/л До 100
Вирощування товарного коропа
1 Початкова маса Гр. 50
2 Кінцева маса Гр. 425
3 Тривалість етапа при вирощуванні до 425 гр Доба 140
4 Виживання коропа масою:
100гр
175гр
284гр
425гр %
96
98
98
99
5 Температура води 0С +25
6 Водообмін в басейнах Год 1
7 Вид корму Марка РГГМ-8В
8 Частота годівлі Раз на добу 10
9 Освітлення Люкс 200


1 сява  
фііф

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі rubovodstvo

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рейтинг@Mail.ru

Copyright MyCorp © 2019
Безкоштовний хостинг uCoz